НОВИ СРПСКИ СТРИП

Друштво љубитеља стрипа Комико расписује отворени годишњи конкурс за антологију под називом

 

НОВИ СРПСКИ СТРИП

 

Конкурс је отворен до 31. 12. 2009. године, а пропозиције су следеће:

 

Конкурс је потпуно отворен по питању теме и жанра, као и технике и стилског израза. Радови морају бити од 1 до 16 табли, морају бити комплетне сторије и не смеју бити старији од 3 годинe. На конкурсу могу да учествују сви домаћи аутори без обзира на годиште. Стрипови треба да буду на српском језику, без обзира на писмо, дијалект или наречје. Биће прихваћени и стрипови на страном језику, али ће они бити преведени у случају објављивања. По окончању конкурса најбоље оцењени радови биће објављени у репрезентативној публикацији А4 формата. Стога, формат радова није посебно ограничен, али сви радови треба да буду прилагођени објављивању на А4 формату. Буџет овог пројекта је ограничен у смислу да Друштво није у могућности да ауторима додели новчану надокнаду за објављивање у антологији, али за све објављене ауторе биће обезбеђени ауторски примерци књиге. Поред ове публикације биће организоване и изложбе пристиглих радова. Стога, уз радове аутори треба да пошаљу и што прецизније контакт податке.

 

Оригиналне табле или квалитетне фотокопије треба слати на адресу:

 

Друштво љубитеља стрипа КОМИКО

(За В. Марковића)

Косовска 20

21000 Нови Сад

 

Радове у дигиталном формату, у резолуцији не мањој од 300дпи слати на адресу komiko.strip@gmail.com. Позивамо Вас да нам се на исту адресу обратите и поводом било каквих питања која будете имали.

У нади да ће ова иницијатива бити успешна и пружити прилику да се и аутори и публика боље упознају са актуелним појавама на домаћој стрип сцени,

С поштовањем

 

 

Друштво љубитеља стрипа КОМИКО

Нема коментара »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment