Промоција ЗЛАТНОГ ДОБА

grrr-program-24-04-10mНови ГРРР!Програм, којег приређују Културни центар Панчева и Саша Ракезић, у суботу 24.04.2010., са почетком у 19х, у простору Електрика (Војводе Путника 7, Панчево), посвећен је представљању едиције Златно доба, новосадске издавачке куће Комико.

     Поред најновијег издања ове едиције, у којем је објављен репринт првог броја стрипа о Зигомару, којег су 1939. године креирали сценариста Бранко Видић и цртач Никола Навојев, стварајући тако најпознатијег домаћег “маскираног јунака”, биће говора и о претходним бројевима овог часописа посвећеног историји нашег стрипа.

      Вук Марковић – уредник и издавач, као и историчар стрипа Здравко Зупан, ће говорити о неким од заборављених драгуља овдашњег стрипа, који су по први пут након више деценија објављени у виду свезака едиције Златно доба.

     Истовремено, изложбом радова ће бити представљен Будимир М. Пејаковић, самоуки цртач и сликар, који је у претходном периоду радио на месту „надзорног техничара“ у панчевачкој Рафинерији. Рођен је 1949. године у Пачарађима, у општини Цетиње. Према властитом тврђењу, у детињству и младости је креирао карикатуре, од којих се једна још увек налази у фризерској радњи „Срба“ у центру Панчева.

Нема коментара »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment